Rijksmuseum in Minecraft Education Edition

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft twee werelden gebouwd in Minecraft, die zich volledig afspelen in het museum en de museumtuin.

RIJKSMUSEUM OP HOL

In het spel ‘Rijksmuseum op hol’ is het chaos in het museum! Alle schilderijen zijn van hun plek en liggen samen met verschillende voorwerpen, dieren en mensen verspreid over de Eregalerij. Kun jij binnen 30 minuten De Nachtwacht, Het melkmeisje en De bedreigde zwaan vinden en weer op de juiste plek terughangen voordat de museumbezoekers komen?

Spelers gaan op zoek naar verschillende kunstwerken en maken hier opdrachten bij. Door hints kun je alles wat in de Eregalerij rondslingert koppelen aan de schilderijen. Hangt alles weer op z’n plek? Dan kan het museum zonder problemen de deuren openen voor de bezoekers.

Rijksmuseum op pootjes

De conservator van het Rijksmuseum heeft een groot probleem. Alle onderkruipsels zijn uit het schilderij ontsnapt. Kun jij alle beestjes uit de tuin verzamelen en het schilderij weer compleet maken?

In de nieuwe game zijn alle beestjes uit een stilleven van de 17e-eeuwse schilder Balthasar van der Ast ontsnapt. Aan de leerlingen de taak om in de museumtuin op zoek te gaan naar al deze onderkruipsels en ze te vangen voor het museum open gaat. In deze museumles leren de leerlingen van alles over insecten, kunst en de tuinen van het Rijksmuseum.