De meester een lesje leren!

Sinds 4 maanden werk ik met mijn stamgroep Zweinstein met de elo Edmodo. Vol enthousiasme werd deze werkomgeving door mijn leerlingen van groep 6, 7 en 8 ontvangen. Lekker met elkaar chatten en leuke, onderzoekende opdrachten uitvoeren en weer delen met de groep. Zelfs in de Kerstvakantie openden enkele leerlingen regelmatig Edmodo om contact met hun klasgenoten te maken. Ze hielpen elkaar zelfs met de opdracht Manga maken!

20130110-202741.jpg

Of Edmodo staat open na schooltijd en een meisje zoekt contact en een jongen reageert. Fantastische reactie!

20130110-203321.jpg

Maar gisteren hebben ze de meester een lesje geleerd!
Ineens was er nieuwe leerling opgedoken in onze Edmodo. “Hallo, ik ben Harry Potter en ik ben nieuw…”
Hoe komt hij erin? Wie heeft dat gedaan? Wie is het? Allemaal vragen die door mijn hoofd schieten.

20130110-204808.jpg

De volgende dag heb ik wat rondgevraagd, maar niemand wist iets in de klas. Ik dacht eerst dat iemand zijn account naam had veranderd. Helaas was iedereen er nog plus 1 leerling namelijk Harry Potter. Hoe had hij zich erin getoverd?
Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Ik had mijn Edmodo open laten staan en zo hadden ze aanmeldcode weer open gezet. Twee 8e-jaars zijn die middag weer aan het fröbelen gegaan met een Manga maken en Harry Potter kwam tot leven.
Deze meester heeft zijn lesje wel geleerd en zal nu nog beter opletten!

20130110-210529.jpg