Wat is de meerwaarde van ICT-coach in het onderwijs?

Hoe toepasselijk was het onderwerp gisteren tijdens onze Post HBO opleiding ‘ICT-coach in het onderwijs’. De meerwaarde van ICT in het onderwijs.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Via Google Meet kwamen we gisteren ‘bijeen’. De deelnemers waren vol van de ontwikkelingen op hun scholen rondom leren op afstand. De teams werken intensief samen om leerlingen thuis te laten werken. Er wordt nagedacht over communicatie met de leerlingen. En ineens zijn hun collega’s bereid om geschoold te worden in hun eigen ICT basisvaardigheden. En als klap op de vuurpijl worden diverse digitale leeromgevingen in gebruik genomen. We zijn getuige van een historisch kantelmoment in het onderwijs!

De deelnemers voelen zich de spil in het web van hun school. Vol energie, oplossingsgericht, innovatief, behulpzaam, doelgericht, vooruitziend en pragmatisch. Ik ben trots op, hoe ze de aangereikte theorie en tools omzetten naar de praktijk.

Zo blijkt maar weer dat de taak van ICT-er niet zomaar een paar taakuren in de week zijn. In de huidige praktijk is de ICT-er namelijk de ICT-coach gericht op goed onderwijs. De ICT-coach is de ondersteuner van het team en de innovatieve beleidsmaker. Een school kan in deze tijd niet zonder!

Ben je benieuwd wat de Post HBO opleiding ‘ICT-coach in het onderwijs’ inhoud? Vraag de studiegids aan bij r.vanderstroom@heutink-ict.nl of meld je aan op https://www.heutink-ict.nl/training-en-advies/post-hbo-opleiding