Uur van de CODE : leer kinderen programmeren

Gates en Zuckerberg duiken het onderwijs in

code, hourofcode, code.org Van WebWereld.nl

Nieuws – Het initiatief Hour of Code hoopt aankomende week 10 miljoen scholieren aan het programmeren te krijgen. Grote namen uit de techindustrie helpen mee.

Van Bill Gates tot Dropbox CEO Doug Houston en van Mark Zuckerberg tot de makers van Angry Birds: allemaal doen ze mee aan een wereldwijde programeerweek voor scholieren. De zogenaamde Hour of Code, een initiatief van de non-profit organisatie Code.org, hoopt in enkele dagen tijd minimaal 10 miljoen scholieren te enthousiasmeren voor het ontwikkelen van software. Maandag start een speciale week waaraan vooral Amerikaanse scholen reeds toegezegd hebben mee te doen.

http://code.org/learn

Code in je eigen taal